Zrenjaninac osvojio prvenstvo Francuske u tenisu


Mario Vuković dečko iz Zrenjanina, preciznije iz Ečke, u kategoriji do 11 godina, osvojio je otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu u konkurenciji 64 najbolja tenisera u tom uzrastu. Prvenstvo je održano u blizini Nanta i ovaj turnir je jedan od najprestižnijih i u evropskim okvirima. Mario praktično od 4 godine trenira tenis u Parizu, gde živi sa svojim roditeljima  i starijim bratom Kristianom koji je takođe vrhunski teniski talenat i postiže odlične rezultate na turnirama. Kristian je u Francuskoj na listi u top 5 najboljih do 13 godina.

received_1079371795980932-132x272 Zrenjaninac osvojio prvenstvo Francuske u tenisu

Na slici: Braća – Kristian i Mario Vuković

Počeli su braća Vuković da igraju i protiv seniora i da pobeđuju neke dugogodišnje igrače starije od 20 godina. Pobeda u finalu otvorenog prvenstva Francuske je Mariov veliki uspeh, plod dugogodišnjih napornih treninga i odricanja uz neverovatno požrtvovanje i podršku roditelja i brata, Treba napomenuti da su do sada porodično proputovali skoro celu Evropu, gde su Mario i Kristian nastupali , dolazili do polufinala, osvajali mnoge turnire, ali ovaj uspeh Maria je do sada najveći. U isto vreme u Nantu igralao se i evropsko prvenstvo  do 12 godina , gde je u konkurenciji 64 učesnika Mario stigao do polufinala, uz skor od 14 pobeda od 15 mečeva.

received_363527115723733-272x272 Zrenjaninac osvojio prvenstvo Francuske u tenisu

Pobednički tron u na prvenstvu Francuske U 11

Ovako sjajan rezultat dolazi neposredno posle boravka u Španiji i treninga u prestižnoj akademiji Ferero. Očigledno uporan rad i vrhunski talenat kod dečaka  daje rezultat na teniskom terenu. Treniraju oko 3 sata dnevno, u školu idu vanredno a nekada radni dan sa treninzima i turnirima nam počinje i od 5 sati ujutro, ističe otac Srđan koji automobilom zajedno sa suprugom Jelenom  krstari evropskim putevima vozeći svoju decu na turnire “Belog sporta”, koji iziskuje velika sredstva i odricanja. Zaista svetli primer porodice Vuković koja je pre 15 tak godina otišla u “Grad svetlosti” govori da samo velika upornost i ljubav mogu da dovedu do najviših sportskih rezultata. Naravno teniski uzor im je Novak, koga su lično upoznali i gledali uživo mnoge njegove mečeve u PARIZU i LONDONU.  Treba za kraj ovog izveštaja napomenuti da su Kristian i Mario pre svega veoma vaspitana i kulturna deca i odlični đaci i da jedva čekaju raspust i turnirsku pauzu, da posete omiljene teniske terene na Galebu, Motelu, Ečki, kod Čimplija, Takovskoj itd, jer ljubav prema rodnoj ravnici  je ipak najveća.

S. Sokolov

Foto: S. Vuković