ZRENJANIN IMA OLIMPIJSKI BOKS


Prvenstvo Vojvodine u olimpijskom boksu za 2020 godinu je održano u Šidu.Učešće je uzelo 140 takmičara i 27 dama,ukupno 167 takmičara,iz 21. kluba.
BK “Banat” je nastupio sa 7 takmičara.
U konkurenciji kadeta Strahinja Rašović u kategoriji do 52 kg je bio jedini i nije imao borbu,kao i Tijana Tornjanski u konkurenciji kadetkinja do 64 kg.
U konkurenciji kadeta do 57 kg Boris Dovedan je postao Prvak Vojbodine pobedivši u borbi sa puno tempa, Strahinju Mitrovića iz BK Vukovi Sa Drine(Loznica).
Do druge medalje za Banat je stigao Dario Tomić,konkurencija juniora do 70 kg,sa dve ubedljive pobede nad domaćim bokserom, i bokserom Vojvodine(Novi Sad)Milošem Nikolićem.Finale zbog 7 takmičara u ovoj kategoriji će se održati naknadno.
Sledeći je na ring izašao David Barna u konkurenciji omladinaca do 60 kg,sa Lukom Ilićom,Petrovgrad(Zrenjanin) reprzentativacem.U svakom elementu borbe je nadvisio protivnika i na očigled svih prisutnih bio oštećen i uskraćen da se bori za medalju.
U seniorskoj konkurenciji do 81 kg,Goran Sučević je teškom pobedom u finalu nad Aleksandrom Đurđulovim,Novi Sad(Novi Sad) osvojio druo zlato za Banat.
Kod teškaša do 91 kg,finale i srebrnu medalju je obezbedio Đorđe Nikolić.U meču koji je digao publiku na noge je pobedio Nikolu Kneževića iz Sombora.Finale i u ovoj kategoriji zbog 6 prijavljenih takmičara će biti održano naknadno.
Na ovo za BK “Banat”,uspešno Prvenstvo Vojvodine koje nije završeno zbog 2 naknadna finala,su boksere vodili prvi trener Milivoj Šojić,pomoćni Miloš Dovedan i sekretar Ognjen Dukić.
AIbEiAIAAABECIrFypGdnryxwwEiC3ZjYXJkX3Bob3RvKigwOGM3MmJiZGRkMTM3Y2ZlYzUzZTQ2NzVjMmJiMTNjMWUxMDUyNTM2MAEKJ8MWaP7dUvfzt0TMaV1sF1pjWg?sz=40 ZRENJANIN IMA OLIMPIJSKI BOKS
ReplyForward