VLADIMIR BRAKUS – PREDSEDNIK OPŠTINE NOVA CRNJA O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST


Vladimir Brakus predsednik opštine Nova Crnja ima ambiciozne planove u cilju unapredjenja kvaliteta života ljudi na ovom podrčju. Pre svega radićemo na obezbedjenju boljih uslova za omladinu kako bi mlade generacije ostajale  u našoj Opštini . Takodje težimo da  ekologiju stavimo na prvo mesto tj kao i do sada da radimo na maksimalnoj zaštiti životne sredine, čuvanju zelenih površina i razvijanju banjskog turizma.  Radićemo na iskorišćavanju snage vetra i solarne energije. Oko Kaštela imamo izvore tople vode i parcelu industrijske zone gde planiramo uz pomoć projekata sa državom da napravimo možda i akva park na zemljištu u blizini srpsko rumunske granice . Bazen u Srpskoj Crnji radi odlično jer su uslovi na njemu fenomenalni, što je dokaz da imamo potencijal za banjski turizam, što bi otvorilo nova radna mesta i umnogome poboljšalo uslove života, naglasio je Brakus.

IMG_20190815_230353-212x272 VLADIMIR BRAKUS - PREDSEDNIK OPŠTINE NOVA CRNJA O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST

Odlična saradnja  sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, načelnicom Okruga Snežanom Vučurević i predsednikom opštine Žitište MItrom Vučurevićem i predsednikom opštine Sečanj Predragom Radjenovićem:

IMG_20190808_092258-1-363x272 VLADIMIR BRAKUS - PREDSEDNIK OPŠTINE NOVA CRNJA O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST

Interesantna je i ideja o regionalnom vodovodu, jer voda je izutno čista i dobrog kvalitata a dolazi žilom od Karpata do Radojeva i Banatske Dubice, što su i profesori stručnjaci potvrdili skoro na jednom seminaru.

Odlični su i uslovi efikasnosti prelaska srpsko rumunske granice na najbližem putu   Zrenjanin – Temišvar, preko Srpske Crnje do Rumunije.

Na dan rodjenja Djure Jakšića 8. avgusta održana je sednica Srednjebanatskog okruga u Novoj Crnji, gde su najviši funkcioneri doneli niz odluka i zaključaka o budućem radu Okruga.

IMG_20190808_101246-2-363x272 VLADIMIR BRAKUS - PREDSEDNIK OPŠTINE NOVA CRNJA O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je u toku juna opštinu Nova Crnja i sastao se sa predsednikom opštine Vladimirom Brakusom i direktorima  pet osnovnih škola i jedne srednje sa teritorije opštine Nova Crnja.

Evo i nekoliko značajnih podataka o Opštini Nova Crnja:

Nalazi se u Autonomnoj Pokrajini Vojvodina i spada u Srednjebanatski okrug . Kao zasebna administrativna organizacija, koja se bavi društvenom i političkom organizaciom, postoji od 1960. godine.Po podacima iz 2004. godine opština zauzima površinu od 273 km(od čega na poljoprivrednu površinu otpada 24.901 ha, a na šumsku 211 ha).Centar opštine je selo Nova Crnja. Opština Nova Crnja se sastoji od 6 naselja (Nova Crnja,Srpska Crnja,Aleksandrovo,Vojvoda Stepa,Radojevo i Toba). Po podacima iz 2002. godine u opštini je živelo 12.705 stanovnika, a prirodni priraštaj je iznosio -12,6 %. Po podacima iz 2004. broj zaposlenih u opštini iznosi 1.706 ljudi. U opštini se nalazi 6 osnovnih i 2 srednje škole.I ako je Nova Crnja središte opštine, najveće naselje u opštini je Srpska Crnja.Sva naseljena mesta imaju većinsko srpsko stanovništvo osim Nove Crnje i Tobe, koja imaju mađarsko.

 

Foto i tekst : Press centar