( VIDEO i FOTO GALERIJA ) – SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE ŠESTE TITULE PRVAKA SRBIJE U LOPTAŠKOM SPORTU


 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić  organizovao je prijem za igrače i trenere stonoteniskog kluba “Banat”, osvajače po šesti put titule šampiona Srbije u ekipnoj konkurenciji.

IMG_20190607_104543-363x272 ( VIDEO i FOTO GALERIJA ) - SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE ŠESTE TITULE PRVAKA SRBIJE U LOPTAŠKOM SPORTU

U Superligi Srbije stonoteniseri “Banata” su  bez poraza bili najbolji sa  18 pobeda . Potpunu dominaciju grada Zrenjanina u ovom sportu potvrdili su i članovi drugog gradskog kluba “Stenes”,  koji su u društvu najboljih zauzeli treće mesto u Srbiji.

https://www.youtube.com/watch?v=9aLC_bRFCVQ

Čestitajući im na još jednom odličnom rezultatu i uspehu, gradonačelnik je istakao da u ovom trenutku nema grada u Srbiji koji može da se pohvali takvim stonoteniserima kao Zrenjanin.

– Obradovali su nas stonoteniseri “Banata” po šesti put, sjajan uspeh, sjajan rad u oba kluba i meni je drago što smo uspeli prethodnih godina i da poboljšamo uslove za treniranje i za odigravanje mečeva i turnira, koje je moguće organizovati istovremeno u dve hale.  Predstoji  veliko međunarodno takmičenje u septembru i siguran sam da ćemo to zajednički organizovati na najbolji način – rekao je Janjić.

IMG_20190607_110320-363x272 ( VIDEO i FOTO GALERIJA ) - SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE ŠESTE TITULE PRVAKA SRBIJE U LOPTAŠKOM SPORTU

Prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su igrači Ilija Majstorović, Marko Petkov i Đorđe Boričić, šef stručnog štaba Dragan Klaić i trener Žarko Zakić.

U finalu je Banat bio ubedljiv protiv Novosađana – 4:1 u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” i 4:2 u Novom Sadu, čime je superiorno odbranjena titula prvaka. Kapiten STK “Banat” Ilija Majstorović osvojio je svih šest titula za svoj klub. Prvu u sezoni 2010/11, a potom još tri zaredom – 2012, 2013 i 2014, pa prošle i ove godine. Odgovarajući na pitanje da li je bilo teže osvojiti ovu ili prethodne titule, kaže da se ne može govoriti o težini, već možda o tome koja je od njih najdraža.

IMG_20190607_144026-255x272 ( VIDEO i FOTO GALERIJA ) - SVEČANI PRIJEM ZA OSVAJAČE ŠESTE TITULE PRVAKA SRBIJE U LOPTAŠKOM SPORTU
– Ovu smo uspeli da osvojimo sa fantastičnim skorom od 22 pobede u isto toliko mečeva, tako da bih je mogao izdvojiti, kao i zbog nekog zajedništva u ekipi. Marko ima pet titula, Đorđe četiri, tako da smo ekipa koja se jako dobro poznaje, Žarko je bio trener i za prvu titulu 2011. godine, složni su bili i navijači i igrači i uprava, maksimalno spremni, skoncentrisani da uradimo to što smo uradili – istakao je Majstorović i najavio značajan stonoteniski turnir, koji će u zrenjaninskim halama, “Kristalnoj dvorani” i “Medisonu”, biti održan u septembru.

– Bićemo organizatori i domaćini turnira “Protur Srbija” za juniore, na kom očekujemo oko 350 gostiju i učesnika iz celog sveta. Zahvaljujući gradu Zrenjaninu i lokalnoj samoupravi dobili smo priliku da se kandidujemo za održavanje tog turnira na kom učestvuju najbolji mladi igrači na svetu, očekujemo i kinesku reprezentaciju i nadamo se da će to doprineti afirmaciji stonog tenisa – istakao je Majstorović.