VAŽNA POSETA PROTEKLE NEDELJE – POHVALJEN RAD PSS NA ČELU SA DIREKTORICOM, SA NAJVIŠEG NIVOA


 

Pripremajući uredbe koje se tiču agrarne politikе za 2020. godinu, obilazimo regione po celoj našoj zemlji, a ono što sam video u Poljoprivrednoj stručnoj službi u Zrenjaninu i čuo u razgovoru sa poljoprivrednicima, pomoći će u izradi tih akata. Razumem da su zahtevi za smanjenjem akciza na gorivo i povećanjem direktnih davanja iz budžeta opravdani, ali treba shvatiti da je potreban period za koji naš agrar može da se vrati na nivo s kraja 80-tih godina, otprilike još par godina, istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede za agrarnu politiku – Aleksandar Bogićević koji je protekle nedelje posetio  Zrenjanin i učestvovao u dijalogu sa poljoprivrednicima i predstavnicima Poljoprivredne stručne službe. U toku je priprema i izrada uredbi koje se odnose na agrarnu politiku za narednu godinu, a svi ovi razgovori koji se obavljaju u raznim krajevima Srbije, pomoćiće u izradi akata za nove uredbe, a sve u cilju povratka našeg agrara na nivo s kraja 80 tih g prošlog veka kada smo bili u evropskom vrhu u ovoj delatnosti, naglasio je Bogićević.

IMG_20191107_113729-363x272 VAŽNA POSETA PROTEKLE NEDELJE - POHVALJEN RAD PSS NA ČELU SA DIREKTORICOM, SA NAJVIŠEG NIVOA

Sastanak je vodila načelnica Okruga – Snežana Vučurević, a Bogićević je istakao u superlativu rad poljoprivrednika Banata i PSS na čelu sa direktoricom Kristinom Salapurom,  čije rukovodjenje je službu PSS Zrenjanin  dovelo do samog vrha menadžerstva trenutno u Srbiji. Visoki državni funkcioner zatim je nastavio razgovor sa poljoprivrednim proizvodjačima.

S.S.

‘+