VAŽNA DRŽAVNA SEDNICA ODRŽAVA SE U ZRENJANINU


Održana je danas u Zrenjaninu 84. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije. Sednici je prisustvovao i gradonačelnik Čedomir Janjić.

Aleksandra Tomić , predsednik Odbora, istakla  je da se  treći put u ovoj godini održava sednica van  Skupštine, a da se  održava u gradovima sa najboljim upravljanjem javnim finansijama na osnovu mišljenja DRI.

Na današnjoj sednici predsednik Državne revizorske institucije (DRI) i generalni državni revizor dr Duško Pejović predstavio je izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta Grada Zrenjanina za 2018. godinu.

Rekao je da se Zrenajnin jedan od gradova koji se izdvaja u spremnosti da unapredi ili je već unapređeno finansijsko stanje i koji može biti uzor kako se može napredovati u smislu sređivanja stanja, ali da postoje prostori za unapređenje.

– Data je ocena sa rezervom, ali smo uočili da je poslednja revizija imala znatno manje grešaka u odnosu na ranije. Istaknuto je da se ide u smeru sređivanja stanja.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čeomir Janjić:

– “Po prvi put se sednica nekog odbora održava u Zrenjaninu, a nadamo se da će ih biti i u narednom periodu i da će i drugi skupštinski odbori imati interes i želju da zasedaju izvan prestonice. Istakao bih ovom prilikom odličnu saradnju Grada Zrenjanina s republičkim organima, kako sa Skupštinom, tako i sa Vladom i svim resornim ministarstvima. Zajednički realizujemo značajne projekte, a ukazaću vam samo na podatak da Zrenjanin važi za jedan od najatraktivnijih gradova u Srbiji za investiranje, da ulažemo velike napore na promovisanju grada kao dobre sredine za ulaganja i dobrog mesta za život i rad – rekao je gradonačelnik.

Nastavak sednice zakazan je za sutra.