Priznanje kompaniji Mlekoprodukt za kontinuiran profesionalan rad po svetskim standardima


 

Priznanje kompaniji Mlekoprodukt za doprinos u ostvarenju društveno odgovornih ciljeva u 2022.
Kompanija Mlekoprodukt i ove godine osvojila je još jedno značajno priznanje za svoj društveni angažman.
Zrenjaninska sirara, deo međunarodne grupe Savencia Fromage & Dairy, nalazi se među firmama posvećenim održivom poslovanju koje su pozvane na konferenciju CSR & ESG FORUM – Compliance, Performance, Leadership, gde joj je dodeljeno priznanje za angažman na planu donacije hrane najugroženijima, doprinosu borbi protiv siromaštva i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja u 2022. godini.
Ovogodišnja konferencija održana je 9. decembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a Mlekoprodukt je, kako su
organizatori naveli, prepoznat kao značajan donator i partner u postizanju ciljeva održivog razvoja.
U okviru konferencije pokrivene su najrazličitije teme, među kojima su ESG kriterijumi kao ključ za održivo finansiranje i zelenu tranziciju, potom predstavljanje liste CSR profesionalaca i promocija polaznika treće generacije programa CSR prakse, razgovor o najboljim praksama poslovanja u skladu sa principima održivosti… Predstavljeni su uspešni biznis projekti koji doprinose ispunjavanju Agende za održivi razvoj do 2030. godine, odnosno kompanije koje su u svoje poslovanje i strategije održivosti inkorporirale ciljeve održivog razvoja, i koje su za svoj angažman nosioci nagrade Šampioni održivosti.
Završni, svečani događaj u okviru foruma bila je dodela priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv siromaštva i za ostvarenje Ciljeva održivog razvoja u 22. godini.

4-223x272 Priznanje kompaniji Mlekoprodukt za kontinuiran profesionalan rad po svetskim standardima
Bojana Momčilov, menadžerka za komunikaciju i CSR Mlekoprodukta, u ime ove kuće i u svoje lično ime zahvalilla se na priznanjima:
– Počastvovana sam što sam u ime Mlekoprodukta primila priznanje koje potvrđuje izuzetnu posvećenost naše
kompanije društveno odgovornom poslovanju. Posebno me raduje činjenica da sam se našla na listi od 58 CSR
profesionlaca u Srbiji, od kojih su 80 odsto žene.

Kompanija Mlekoprodukt i prošle godine je na CSR konferenciji, održanoj u Dorćol Platz-u, dobila priznanje kao jedan od najznačajnijih donatora hrane u Srbiji, a predstavnici Mlekoprodukta naveli su da je ta nagrada dokaz strateškog opredeljenja ove firme za politiku društvene odgovornosti:

3-CSRESG2022_2048px_NK-353-392x261 Priznanje kompaniji Mlekoprodukt za kontinuiran profesionalan rad po svetskim standardima  2-271x272 Priznanje kompaniji Mlekoprodukt za kontinuiran profesionalan rad po svetskim standardima
– Mlekoprodukt u kontinuitetu radi na ostvarenju ciljeva etičkog poslovanja i posvećena je društvenoj
odgovornosti na lokalnom i nacionalnom planu, u skladu sa svojim trajnim opredeljenjem i sa strateškim
opredeljem grupe Savencia Fromage & Dairy, kojoj pripada – naveli su tada predstavnici Mlekoprodukta.
CSR & ESG FORUM organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u saradnji sa Međunarodnom
finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke, u okviru integrisanog ESG programa koji podržava Swiss State Secretariat for Economic Affairs SECO. Konferencija je dodatno podržana kroz Platformu ,,Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija – Agenda 2030. Prijatelji konferencije su Delhaize Serbia, Elixir Group, Coca-Cola HBC Serbia i Moravacem, a konferenciju su medijski podržali Represent Communications, Bizlife, Novaekonomija, InStore i Daily Green.