POTPREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE, GRADONAČELNIK I DIREKTORI ŠKOLA NA ZAJEDNIČKOM SASTANKU U ZRENJANINU


 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš bio je danas u Zrenjaninu. Na  sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem je obavio razgovor a posle je razgovarao sa direktorima zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola. Posetio je i elektrotehničku i građevinsku školu “Nikola Tesla”, muzičku školu “Josif Marinković” i osnovnu školu “Sonja Marinković”.

Mihalj Njilaš je bio danas u Zrenjaninu kako bi se napravio bilans rada tokom prethodne tri godine i sagledala situacija kada je reč o obrazovanju i unapređenju prava nacionalnih manjina.
– Moram reći da je saradnja izuzetna i veoma uspešna i u tom bilansu najpre smo utvdili cifru, 68,7 miliona dinara, što je AP Vojvodina dala u ovim oblastima gradu, ustanovama i školama, kao i nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave oblastima obrazovanja i zaštite prava manjina.

 

Današnji boravak visokog pokrajinskog funkcionera iskorišćen je da se razgovara sa rukovodiocima škola i da se oni upute kako da još više finansija usmerimo ka Zrenjaninu  – rekao je Janjić i naglasio da je sekretara Njilaša upoznao  o planovima iz  obrazovanja, o ideji  Grada da izgradi novu, veliku srednju školu.
– U njoj bi bile smeštene dve ili možda i tri škole koje sada rade i želimo da imamo lep objekat, atraktivan i za učenike i za roditelje, a pre svega da on bude u funkciji obrazovanja i obuke mladih i da bude spremna da se ubrzo prihvati posla u različitim ustanovama i fabrikama u našem gradu – istakao je gradonačelnik.