“Pesnička štafeta”


 

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”  najavljuje da će se u  periodu od 17. do 28. maja održati 47. po redu manifestacija za decu,  “Pesnička štafeta”. 
 
Ovogodišnju Štafetu vodiće književnica Nikoleta Novak, koja će sa bibliotekarima zrenjaninske biblioteke obići 53 škole na području Srednjeg Banata i škole u opštinama Kikinda i Titel. Učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente, a najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“ koja će se održati 1. juna na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.
 
Ove godine se bogatoj zbirci knjiga za decu koje je biblioteka povodom manifestacije objavila u ediciji “Književnost za decu i omladinu” pridružila  kao 43. po redu i knjiga “Zvali su me…” Nikolete Novak.
Zrenjaninska biblioteka ulaže velike napore, kao i protekle godine, da se manifestacija nesmetano i bezbedno održi uprkos svim izazovima i teškoćama uzrokovanim epidemijskom situacijom. Tako će i ovogodišnja Štafeta, uz poštovanje svih preporučenih epidemijskih mera, biti nastavak kontinuiteta koji za ovih 47. godina ni u teškim vremenima nije bio narušen.
 
“Pesnička štafeta” se i ove godine realizuje uz podršku: Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kompanije Telekom Srbija, Kompanije Gomeks i izdavačkih kuća: Kreativni centar, ProPolis Books i Pčelica.