Najznačajnija vest koja je obeležila proteklu nedelju – Priznanje Poljoprivrednoj stručnoj službi Zrenjanin za istrajan i kvalitetan dugogodišnji rad


 

Seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije u 2022. , koji je organizovao Institut za primenu nauke u poljoprivredi Beograd i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, u saradnji sa Centrom za usavršavanje poljoprivrednih savetodavaca i proizvođača Novi Sad i Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine održan je u periodu od 13. do 15.decembra 2022. u Vrnjačkoj Banji.
U okviru Seminara, 13.12.2022., održana je svečana Akademija povodom stogodišnjice od donošenja Zakona o poljoprivrednim oglednim i kontrolnim stanicama. Poljoprivrednoj stručnoj službi Zrenjanin doo je dodeljena Povelja u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju savetodavstva i poljoprivrede republike . Nagrada ide sigurno u prave ruke, na kraju godine kada se sumiraju postignuti rezultati . Kristina Salapura direktorica Poljoprivredne stručne službe dugi niz godina sa  profesionalnim timom zaposlenom u PSS Zrenjanin, unapređuje rad ove službe, kroz mnoge stručne i naučne projekte, rad na terenu i  direktnu  saradnju PSS na redovnim “Danima polja” sa ljudima koji obrđuju i žive od zemlje. S obzirom da je poljoprivreda naša najznačajnija privredna grana od koje svi zavisimo, svakako je i Poljoprivredna  zrenjaninska stručna služba u vrhu  zrenjaninskih  firmi – institucija po hijerarhiji od životne važnosti.