KOŠARKAŠI ŽITIŠTA PRAVI HIT I OSVEŽENJE ZA BANATSKI SPORT – APLAUZOM ISPRAĆENI NA KRAJU SEZONE


Mladići koji nastupaju u dresu ekipe iz Žitišta pokazali su da BOJ BIJE SRCE U JUNAKA. Najbolje je to opisao TIM MENADŽER – kk SVETI ĐORĐE , dugogodišnji sportski novinar – Boba Grujić, koji je takođe nekada nastupao za beogradske i zrenjaninske košarkaške klubove, pa preporučujem da u celosti pažljivo pročitate njegov komentar:

Retki su bili, oni koji su nakon letošnje agonije, ispadanja iz Druge lige, odlaska glavnog finansijera i brojnih igrača i silne neizvesnosti hoće li klub uopšte postojati, mogli da pretpostave da će košarkaški Svetac iz Žitišta, poput Feniksa, uspeti da se iz pepela uzdigne i tri kola pre kraja prvog dela takmičenja u Prvoj srpskoj ligi, sa skorom 7 trijumfa i 4 poraza, matematički osigura plasman u play off.

Dušan Bokun, imao je viziju, hrabro se upustio u rešavanje svih problema, uz iskusne starosedeoce u ekipi, kapitena Marka Tomića i Ivana Stanića, doveden je Predrag Grujević, košarkaš koji je na poziciji 5, alfa i omega i u većini duela bio je faktor x i tvorac sladonosnih trijumfa.

Sinoć protiv ekipe Podrinja iz Mačvanske Mitrovice, konačno je pravo lice pokazao i Dušan Milkovski, 19-godišnjak koji je prošao košarkašku školu novosadske Vojvodine, uz Milana Grujića, Stahinju Lazendića i Nikolu Đokića, koji  su kroz utakmice stekli iskustvo i pokazali da su budućnost kluba.

Mladi, praktično još golobradi klinci, Stefan Čubranović, Mihajlo Veljković, Luka Pribišić, Vuk Cvejić, braća Jakša i Vukan Milidragović, posle svakog treninga, bogatiji za novo iskustvo igre i uživanja u njoj, pokazuju da su svetla budućnost i garancija mira za sezone koje dolaze.

IMG-f1f1b9d6a43d5e50dcf50d270fcad915-V-392x261 KOŠARKAŠI ŽITIŠTA PRAVI HIT I OSVEŽENJE ZA  BANATSKI SPORT - APLAUZOM ISPRAĆENI NA KRAJU SEZONE

Plam ogromne želje da se nadmeću i budu bolji, prepoznali su gledaoci, navijači, kojih je iz utakmice u utakmicu, sve više na tribinama dvorane osnovne škole Sveti Sava u Žitištu.

IMG-1dd1ad059ea61ca497a84500e1c74cee-V-392x261 KOŠARKAŠI ŽITIŠTA PRAVI HIT I OSVEŽENJE ZA  BANATSKI SPORT - APLAUZOM ISPRAĆENI NA KRAJU SEZONE

Zavesa na takmičarsku 2021. godinu, pobedom nad Podrinjem je spuštena, sledi pauza do 5. februara 2022. godine, ali ne i u radu i treninzima, koji se nastavljaju već u ponedeljak 13.decembra.

Rad i podizanje svesti da se može još više i bolje, trajaće tokom decembra, ali i januara, odmah nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika, sve do nastavka prvenstva i utakmice u Topoli, 5. februara…