Izjava Danijele Radaković Derikrava direktorice Muzičke škole – povodom predstojećeg gostovanja Kemala Gekića


Pred zrenjaninskom publikom pijanista Kemal Gekić  predstavio se 1986.godine, recitalom u Domu mladosti, a nakon toga  1989. godine nastupio je u istoj sali sa Filharmonijom .
Nakon tri decenije bićemo svedoci šta ovog pijanistu izdvaja i čini svetski poznatim.
U sali Narodnog pozorišta 24.04. u 20h predstaviće se reprezentativnim delima Šopena i Lista, i  varijacijama kubanskog kompozitora Andres Alena.
Neprocenjiva je vrednost časova koje  utkano znanjem i iskustvom profesor Gekić prenosi svojim studentima. Kao neko ko je završio klavir u njegovoj klasi, svedok sam izuzetnih ideja, znanja i neverovatnih rešenja posebno kada su u pitanju složena dela.
U Svečanoj sali škole  svoje ogromno  iskustvo  prenosiće sadašnjim i bivšim učenicima škole na master class-u 25.04 od 10h
Organizaciju koncerta pomogli su Grad Zrenjanin, Akademija umetnosti Novi Sad, Muzička škola “Josif Marinković” i udruženje foto expo.
A sredstva prikupljena od ulaznica za koncert omogući će našim učenicima i kolegama besplatno učešće na seminaru, istakla je u izjavi za portal Press centra – Danijela Radaković Derikrava – direktorica Muzičke škole.
https://www.youtube.com/watch?v=KPkL8QcKZ2o
https://www.youtube.com/watch?v=Cfg-_54O_2A