Grujić, Lazendić, Stanić, Tomić i Grujević predvodili mladu košarkašku ekipu do pobede


KAD SE BORI HRABRO UŽIVA SE SLATKO

Nova Pazova – Sveti Đorđe  82 : 88  ( 19:29, 19:13, 17:24, 27:22 )

Pobeda….Rudarski teška, izvojevana hrabro, viteški, uz nedaće i skraćeni roster, ali  slatka da se konačno odahne i razbije maler dva vezana poraza na startu sezone.

Sjajno otvaranje utakmice i kapital 21:7, petorka Grujić, Lazendić, Stanić, Tomić i Grujević, čuvala je skoro do poluvremena, onda je umor došao po svoje i agesivni domaćini sa nekoliko vezanih trojki, smanjili su ubedljivu prednost.

Trener Sveca iz Žitišta Nenad Vignjević, osim povređenog Nikole Đokića, koji je samo popunjavao sliku tima na klupi, na raspolaganju je imao još trojcu juniora Mihajla Veljkovića, Vuka Cvejića i Luku Pribišića i znalački je energetski maksimum igrača usredsredio na treći period, kada je utakmica i prelomljena.

Milan Grujić je na poziciji pleja odigrao 40 minuta, baš kao i kapiten Marko Tomić, Strahinja Lazendić vezao je 4 trojke, Ivan Stanić osim odlične odbrane dao je značajan šuterski doprinos, dok je čvrst oslonac u reketu u napadačkim, ali i odbrambenim dometima bio iskusni Predrag Grujević.

– Kada se tako namesti i svi igrači postignu između 14 i 18 poena, a praktično ih tokom meča na parketu bude pet, teško je izgubiti utakmicu – naglasio je Nenad Vignjević, uz čestitke svojim košarkašima na srčanosti i želji da ostvare prvu pobedu.

FOTO: B. Grujić