ГРАДОНАЧЕЛНИК ЈАЊИЋ ЛИЧНО НАДГЛЕДА ЗАВРШЕТАК РАДОВА, КОЈИ СЕ ОЧЕКУЈЕ КРАЈЕМ ЈУЛА – ПОСЛЕ 40 ГОДИНА ЗРЕЊАНИН ДОБИЈА ИСПРАВНУ ПИЈАЋУ ВОДУ


Градоначелник у фабрици воде: данас завршетак свих додатних грађевинских радова

 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са својим сарадницима, као и представницима одборничких група у Скупштини града и заинтересованим представницима грађана, поново је обишао постројење за прераду воде за пиће, где га је директор инвеститора “Синертек” Ненад Обрадовић информисао о најновијим активностима и извршеним припремама за почетак рада постројења, у односу на оно што се могло видети прошлог петка, приликом претходног обиласка.

 

Обрадовић је рекао да се данас завршавају сви додатни грађевински радови на прихватном базену, који су били кочница у раду постројења, јер су онемогућавали пуштање сирове воде у систем за пречишћавање.

– У току дана завршавамо бетонирање измена унутар базена за прихват воде из бунара, два-три дана потребно је за сушење бетона и након тога почећемо с инсталирањем цевовода који служе у самом старту за издвајање муља од воде, а не да се то дешава касније, кроз филтрацију. По постављању цеви требаће нам 24 часа за пуњење базена, провере пропусности бетона и након тога следи пуштање воде у само постројење, у процес реверзне осмозе. Резервни делови које смо чекали од произвођача из Француске биће 18. јула спремни за испоруку, значи 22-23. јула ће и то бити комплетирано и надам се да ћемо до краја месеца моћи да оспособимо комплетну реверзну осмозу и у потпуности, дакле 100 процената, преузмемо снабдевање града водом – казао је Обрадовић.

 

 

Кабинет градоначелника Зрењанина