За спортске резултате у 2020. години награђено 26 спортиста


 

Традиционална свечаност доделе годишњих признања Спортског савеза града Зрењанина одржана је данас, по петнаести пут, у Барокној сали зрењанинске Градске куће, уз присуство челника Града Зрењанина и Средњобанатског управног округа и представника спортских асоцијација и институција Републике Србије и АП Војводине. За спортска достигнућа и резултате у 2020. години награђено је 26 спортиста, спортских клубова, стручњака, судија, донатора, пропагандиста у спорту, а додељена су и посебна признања и награда за животно дело. О најбољима је одлучивао Управни одбор Спортског савеза града Зрењанина, а признања су додељена у 12 категорија.

У кадетској конкуренцији признање су заслужили члан Пливачког клуба “Пролетер” и Атлетског клуба “АС 023” Јустин Цветков и чланица Атлетског клуба “Банат” Дуња Сикима. Међу јуниорима су се највише истакли пливач “Пролетера” Огњен Ковачевић и одбојкашица Александра Узелац. У сениорској категорији, међу спортистима у олимпијским спортовима и спортовима који су придружене чланице МОК-а, признања су добили рвач “Пролетера” Виктор Немеш и одбојкашица ЖОК “Клек” Невена Џамић.
У категорији неолимпијских спортова, награђени су јуниор и јуниорка Богдан и Тијана Драшковић, чланови Клуба борилачких спортова “Интернационал”, Предраг Клепић, члан Савате клуба “Банат”, међу сениорима, и куглашица “Кристала” Љиљана Френц, међу сениоркама.
У категорији спортиста с инвалидитетом награђен је спортиста у више дисциплина, члан клуба “Хенди спорт” Кристофер Шварц.
Најбоље кадетске спортске екипе су Плесни клуб “Фриденс” и Рвачки клуб “Пролетер”, јуниорске екипе су Кајак клуб “Бегеј” и Ватерполо клуб “Пролетер”, док су у сениорској конкуренцији награђени шампиони Србије, Куглашки клуб “Кристал” и Рвачки клуб “Пролетер”. Тренер рвача, Војислав Трајковић, заслужио је признање у категорији спортских стручњака-тренера, док су међу спортским радницима награђени Срђан Богарошки, за тренерски рад у ватерполо спорту и Драган Јоцић, пливачки тренер.
Зоран Стојачић је проглашен за стручњака у спорту, а фудбалски судија Иван Микалачки за спортског судију. Посебно признање додељено је организацији Црвеног крста Зрењанин, најуспешнији пропагандиста у спорту је новинар Миле Новаковић, а спонзор-донатор Мењачнице “Спин” из Зрењанина.
Признање за животно дело уручено је истакнутом педагогу, тренеру и спортском функционеру у стрељачком спорту, у ком је провео више од седам деценија – Славољубу Грозданову.
У име награђених захвалио се Миле Новаковић.
ФОТО И ТЕКСТ : ГРАД ЗРЕЊАНИН